Sunday, 20 November 2011

Grand Picnic Geng CVE Jan 07


Misi untuk buat picnic besar-besaran untuk dak 1 course aku akhirnya tercapai jgk hari ni.. Tanggal 19/11/11, 35 org bakal “Civil Engineer” menuju ke Pantai Teluk Batik untuk ber”picnic” bg mencipta 1 lagi kenangan indah bg Final Year student kat UTP ni..

Tepat jam 730 pg kami bergerak ke Restoran Salam yg di tempah khas untk breakfast.. Menu Roti Kosong 2 biji + The Tarik kaw .. bila sume da kenyang, perjalanan pn di teruskan lagi.. Tepat jam 930 pg, kami smpai kat pantai..kebetulan pulak hari ni ada carnival pantai,jd kami sume pun was2 la kot2 la pantai full so x dpt la kami wat sukaneka, namum nasib bek kami smpai awal so masih ada tmpt yg available untk kami amik “port”..

1st aktiviti ialah sukaneka.. kami sume di bahagi kepada 4 team.. team merah,hitam,biru & kuning.. lepas sesi bergambar, sukaneka di mulakan.. yg bestnye time sukaneka ni sume member2 coorperate n enjoy sempoii jer bila men.. gelak ketawa jer yg kedengaran, xde lagi yg terfikir pasal FYP ker,assignment ker,test ker.. sume dtg dgn 1 niat jer.. untuk enjoy & spend time dgn member2 yg tercinta ni.. hikhik..

Da habis sume game sukaneka tu, sesi BBQ di mulakan.. amik masa 3 jam jgk untuk bakar sume ayam n sosej tu tp x pe asalkan sume org dpt lunch.. Masa BBQ ni la ramai yg mula tonjolkan bakat2 n nasihat masing.. mcm mana nk kawal api laa, mcm ne nk balik aym laa.. tp masa ni la aku rasa kami sume dpt kongsi kemahiran masing2.. nice laa..

Da hbs kenyang mkn, ada yg g naik Banana Boat,ada yg men Layang-Layang, ada jgk yg santai2 bawah pokok.. Last skali, tepat jam 4 ptg, kami pun da rasa penat da, jd terus wat penyampaian hadiah untuk team2 menang games sukaneka tu..

Kul 430, kami bertolak balik ke UTP.. kat sini aku ada letak a few pics yg dpt gambarkn betapa SYOKNYE picnic kami kali ni.. (^_^) ..

p/s : 1 part yg menarik ialah time tgh lepak2 santai bawah pokok lps mkn.. ada "open discussion" antara a few boys dgn dak2 girl pasal kawin ikut "baitulmuslim" .. mmg menaruk topic ni.. discussion ni agk sesuai ar kot bg dak2 final year mcm kami..hikhik.. maybe x lama lg ada la tuh jemputan kawin dari GEng CVE Jan 07~































NotaKaki: Kalu korang perasan, dlm sume pic tu sumenye “Senyum Sokmo” jerk kan?? Semoga kenangan ni akn kekal dlm ingatan sume Geng CVE Jan 07 ~~Love CVE Jan 07 !!

~Frens 4Eva ~ 
Amin,Bobo,Kapep,Jo,Paiza,Abert,Simen,Babad,Piji,Aiman,Azri,Yid,
Pirdaus,Waq,Reza,Spawn,Acap,Frem,Ameer

Alia,Hanna,Pain,Pah,Dayang,Anis,Suha,Ida Ngah,Ida Misran,Ida Zahari,Sara,Diyani,Sakinah,Maer,Fatin,Nadiah


2 comments:

ixy said...

dulu mase mula2 msuk utp rase cm lmbtnye lahai nak abis. tp time da final year ni rase sedih plak nak berpisah dgn kwn2 kan? hehe. best gile picnic :D

Fain HKA said...

huduhnye gmba aku mse dlm kump biru tu! hahaha