Friday, 30 September 2011

Thursday, 29 September 2011

Happy Birthday mat jo !!!


HAPPY BIRTHDAY ak ucap kepada member coursemate ak :

ZULHASRI / MAT JO

Moga Panjang Umur & Murah Rezeki noh ~~

Wednesday, 28 September 2011

Belajar men gitar ~~

Morning~~

Start dari beberapa mgu lps,ak br jer start bljr men gitar..

Sblm ni member2 soh bljr da tp ak malas..

But,

1 hr tu,ak terusha 1 video clip lagu kat youtube..

"Aku Suka Dia by Ainan Tasneem"..


video

Waa,terpegun ak tgk girl ni men gitar,tmbh2 lg mcm best jer lagu ni..

SO,start la ak nekad nk bljr men gitar..

Sifu2 ak : Rumate(agus),latep,bobo .. 

ak x reti mana lg men gitar but i will learn~~ hee~~




Tuesday, 27 September 2011

Club "Single Trend Skang"

Hye korang..


Last sem,dgn x sengajanya ada sorang kwn ak selalu kuarkn 1 ayt bila kami bncg pasal member2 yg tgh single tu..

"Single trend skang" ..

bila ckp pasal awek2 ker, dia slalu jer sebut "alaa..leks laa,xde awek xpe,single trend skang"..

ak pun x sure la dr mana dia bole pikir ayt tuh..

beberapa hr lps,kwn ak yg slalu sebut perkataan tu da jmpa jodoh baru dia.. haha.. btw 

~~TAHNIAH/CONGRATZZ~~

So ape lg,ak n member2 len dgn pantas announced yg dia da kuar club kami tu(xsure lak bila club ni tubuh)..

ada 1 member ak lantik diri dia sndri jd pengerusi club "Single Trend Skang" ..

Ak sbgai commitee,support la pengerusi tu..

Tp mana bole kn nk sng2 kuar club? at least kena la wat party ker kan??

Tp member ak yg kuar club tu sgp belanja teh o ais jer, but its ok la kn?? heee..

Btw, club ni masih baru lg,in da FUTURE, ak hrp2 committee club ni akn makin berkurang la..


Sbb kalau makin berkurang tu means makin ramai la kn jmpa "kebahgiaan" masing2 kan?? thats a good news kan?? (^_^)

"Single Trend Skang" YES or No??~~ hee~~

(P/S: sorry kalu ayt berterabur skit sbb ak x tau ape isi sbnr nk gtau.. haha.. sorry)


Monday, 26 September 2011

Last Lecture Timetable for my degree .. (^_^)




Only 3 subjects.. weekendku start hari jumaat.. yeahhh ~~ =)

Berjalan Tanpa Henti

Khas untuk member2 ak ~~ 

video


Bagaikan jauh jalan yang kutempuh
Langkah demi langkah akan kugagah
Hari demi hari berjalan tanpa henti
Yakinku ada sinar yang menanti

Bila dah bertemu arah
Yakin penuh pasrah
Pada-Nya yang kuasa di kau berserah
Jika kau rebah
Jika kau kalah
Bersaksilah rahmat-Nya akan terserlah
Segala kepahitan segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa
Duka yang melara
Mungkin di baliknya ada bahagia
Jangan jangan berputus asa
Dari rahmat-Nya Yang Maha Esa
Jangan jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia

Sunday, 25 September 2011

Final Year Final Semester

Esk da bermula da semester last ak kat UTP..

InsyaALLAH ak akn tamat degree pada Mid January nt..

Ramai org hepy bila da berada di semester last tp bg ak, ak x rasa heppy sgt..

Urm..

Walau just 3 subjek jer untuk semester ni,ada 1 subjek yg ak rasa menyusahkn hdp ak..


>> Final Year Project <<

Arghh..bila fikir2 blk, x lena tdr ak, progress FYP ni da delay lama da..

Urm,tp kita still xley lari dari masalah kn?? Urm..


Xpelah,harap2 semester last ni ak dpt enjoy2 puas2 dgn member2..

Hopefully~~



Saturday, 24 September 2011

Eppy Graduation Day to my Frens~~




Hye.. Entry ni ak wat khas untuk wish member2 ak yg dah graduate dari Universiti masing2..
Kepada senior ak di UTP, wish korang sumer ALL d BEST for ur future .. x lupa jgk kat member2 ak yg berada di UKM,UTM,USM n etc, mana2 yg kenal ak tuh, Congratzz la sbb da graduate yer..





P/S: pada member ak yg kat UKM(Din,Lieya,Nisa),sorry x dpt g convo korang, ada a few technical pblm.. sorry yerr.. 

Nick Name


Ak baru tersedar yg sebenarnya sejak kecik ak ada bnyk nick name..


Nick name or nama gelaran ni ak sure sume org pun ada kn??

So,kali ni ak nk share la skit a few nick name/nama gelaran yg ak dpt n nape ak ley dpt nama mcm tuh ..




Apik : Fmly ak pgl ak Apik maybe sbb nama sbnr ak Shafiq..

Fiq : Mak ak slalu pgl ak dgn nama Fiq, bunyi mcm manja skit katanya.. haha .. dlu ex ak pn pgl ak dgn nama ni.. kehkeh..

Apek : Ak slalu jgk pgl adik2 ak dgn nama gelaran pelik.. last2 adik ak pn pgl ak Apek yg di gubah dr nama Apik.. ntah dr mana mereka dpt idea ni.. adeyhh..

Capik : Kwn2 ak kat MRSM pgl ak dgn nama ni.. seriau jgk tkt ada yg tersalah sebut.. haha

Capek : Member2 ak kat UTP yg course PE(Petroleum Engineering) yg start pgl ak dgn nama ni.. start dari situ, ramai dak2 1 batch ak pgl ak dgn nama “Capek” .. heee~~

Paiza : Haa.. nama ni dak2 1 course ak kasi kat ak.. Al-kisahnye ak dpt nama ni pun atas sbb kenakalan ak ar.. Dlu masa foundation ,ak slalu je jerit nama 1 member ak ni dlm kelas, kalu lecturer tnya sape nk volunteer jwp soklan, ak jerit “ Faizallll” .. skang si Faizal ni dah g oversea da, so last2 member2 course ak pgl ak “Paiza” .. ni la balasan ak dpt.. tp xpe.. xkisahh.. Enjoy~~kehkeh

Maja / Majah: Ni versi upgrade skit dari “Paiza” yg member2 1 course ak pgl ak.. Kdg2 mereka pgl ak paiza,kdg2  maja,kdg2 majah.. hantam ja laaa…

Lan : Ni nick name plg latest member coursemate ak pgl.. sampai ke ada 1 lecturer tu kenal ak dgn nama ni, bkn nama “Shafiq” .. haha




Haa, ni la serba sikit nick name/name gelaran yg ak penah dpt.. Ak x penah kisah dgn nama ape ak di pgl sbb yg pgl ak tu pun family2 n member2.. so x pe la.. xkisah.. hehe.. Lawak + Enjoy tu penting ~~

Friday, 23 September 2011

:: Dodge Tomahawk ::



Superbike plg laju kat dlm dunia.. Sikit info pasal motor ni:

Price : $ 550 000 / RM1.7 mil

Topspeed : 560 km/h

Engine : 20 valve 10 cylinder 90 degree V type - 8.3 Litre

Weight : 680 kg

Others : 500 horsepower,2 speed manual transmission gear





Note : company motor ni hanya produce 9 bijik je untuk di jual..

Maghi Belaja Bahaso Kelate

Salam..

Morning korang sumerr..Lately member2 ak ramai yg duk bljr bahasa kelantan n try berckp bahasa kelantan.. 

So, entry ni ak wat khas untk sape2 yg nk belajar a few ayt basic dlm bahasa kelantan.. 

Selamat Belajar deh ~~



>> Mung dok wat gapo dio tuh??----- Ko tgh wat pe tu?? <<

>> Ari ni mung tok se gi mano2 kor??---- Hari ni ko x mo g mana2 ker?? <<

>> Guano lewak dooh ni??---- Nape lewat sgt ni?? <<

>> Khuccha hayarr ---- Bersepah-Sepah <<

>> Aku tengoh lorat nii ---- Aku tgh rushing ni <<

>> Demo ni meme ore gedebe jak kecik ---- Ko ni mmg samseng sejak kecil lg <<

>> Ambo mitok diri dulu dehh ---- aku mintak diri dlu yer <<

>> Sero lapar nok mapuh wehh ---- Rasa lapar kaw2 woo <<

>> Kawe meme saye molek kor saim2 kawe ---- ak mmg syg kaw2 kat member2 ak <<


Tu a few basic ayt dlm bahasa kelate.. Sape2 yg ada entry untuk learn bahasa terengganu ker, bahasa utara ker, bahasa n9 ker.. share2 la ek..  (^_^)

Thursday, 22 September 2011

4 Benda Idaman


 Rmh idaman : 
>> Ciri2: Ada laman luas , ada kolam , 2 tingkat , bedroom x kurang dari 4, terletak di pinggir bndr .. <<



Kete idaman : 
>> Mazda RX-8 <<


Binatang Idaman : 
>> Kucing Parsi Flat Face <<


Tepon Idaman : 
>> I-Phone 4 <<


Ni la 4 benda aku idamkan tp ntah la bila dpt milikinya.. (^_^)

~~ FRIENDSHIP ~~

Hye2 ..

Hari ni aku nk celoteh skit pasal ape yg kita pgl Persahabatan/Friendship ni..

Even hari ni bukanlah Friendship Day,tapi bg aku,tiap2 hari adalah Friendship Day sbb mostly tiap2 hari kiter akn bersama/jumpa member2 kiter kan? yeahhh..

Entry ni aku wat untuk appreciate member2 aku yg dah banyak bg support kat aku especially masa aku lalui liku2 hari berduka aku sejak bulan Mei yg lepas..

Masa tu hdp aku terumbang ambing & hampir give up, tapi aku bertuah sbb ada member2 yg sgt supportive &  slalu bersama aku masa tu..Even ada yg sanggup ajk aku g mancing kat tasik semata-mata untuk slow talk dgn aku n share pblm aku..

Alhamdulilah,skrang hdp aku da makin ok, 60% recover~~ hehe

Pesanan aku, jg elok2 persahabatan korang & hargai member2 korang yerr..


Thanxx kwn2 .. Love U All ~~  





Friends

A friend is someone we turn to
when our spirits need a lift.
A friend is someone we treasure
for our friendship is a gift.
A friend is someone who fills our lives
with beauty, joy, and grace.
And makes the whole world we live in
a better and happier place.

- Jean Kyler McManus -






Wednesday, 21 September 2011

Gunung Lang :: 18/9/11 ::




Hye korang.. 
Kali ni aku nk cite skit plak pasal 1 lg destinasi yg aq n member2 aku sempat gi jalan2 masa cuti semester kami.. tmpt ni org pgl Gunung Lang. Lokasinya di pinggir bandar ipoh.. Sebenarnya tmpt ni mmg berbukit tp kalau korang g, korang x perlu daki gunung untuk sampai tmpt ni..  Kat sini sesuai untuk sape2 yg suka amik2 gambar(photoshoot).. 

Untuk yg berkapel or baru kawin sesuai la mai sini, view cantik untuk "posing2" kat sini.. Pada yg da berkeluarga tu,bole jgk dtg sini untk beriadah bersama2 ahli keluarga korang.. Ada pondok disediakan untuk berkelah kat taman di seberang tasik.. Kalau dari U aku (di Seri Iskandar), nk ke sini makan masa dlm 40 min (kira2 dlm 40km).. 

Selain dtg untk amik2 gmbr, korang jgk bole bg makan ikan(makanan ikan ada di jual kat sini), naik bot kat tasik, jln2 kat mini zoo,DLL.. korang ley google  "Gunung Lang" untuk dpt lebih bnyk info .. 

Ni pic2 yg sempat aku n member2 amik masa kami dtg sini .. (^_^)














P/S : Pada saper2 yg tgh stress, bole la dtg sini untuk tenangkan fikiran.. (^_^)

Ulu Licin vs Sawah Padi Kg Gajah :: 17/9/11 ::



"Yeahhhhh, jom balik rmh.."

"Jom balik rumah la weeeeiii.. "

Tu ayat2 yg biasa akn korang dgr bila bermulanya cuti semester..

Tapi malangnye kali ni aku x dpt balik sbb aku  nak save duit lgpun aku  baru jer balik time cuti raya lepas, so aku  decide untuk stay jer di U tercinta aku  ni --->> UTP

Yg seronoknyer,bkn aku  sorang jer yg kena jd "Pak Guard" di UTP,tp ada la lg beberapa member2 aku yg senasib dgn aku .. kehkeh..

2 hari berlalu.. Mula la timbul rasa BOSAN di hati kami sumer.. 

Last2, timbul la idea kami untk g mandi2 di air terjun dekat2 area Perak ni.. heeee~~

Ni destinasi pertama kami untk cuti semester ni..

"Destinasi 1 : AIR TERJUN ULU LICIN" 


(Nak sampai da.. hehe)

(Port kami mandi)

(Farid si kanak2 riang)
(Dari kiri : Simen,Farid,aku )


(Dari kiri : Nuzul,Simen,Pipah)


Dlm jam 1 ptg ,hujan da start turun,so kami sume pn decide untk blah dari situ ..

Masa otw balik tiba2 kuar 1 cadangan untk g amik pic kat sawah padi dekat2 area Kg Gajah..So, kami sume pn bertolak la kesana dgn harapan kat sana x hjn..

Alhamdulilah, cuaca dah kembali elok bila kami sampai sana, cuaca yg cerah & nyaman sgttt~~


" Destinasi 2 : Sawah Padi Kg. Gajah "

A few pics kat tgh2 bendang sawah tuuu  .. (^_^)























DONE~~ lepas hbs bergmbr kami sume chaw blk UTP.. masing2 da lapar sbb x lunch lg,so singgah mkn dlu la..  

1 day trip yg penuh bermakna as a Final Year Students ~~

I M HEPPY , We all HEPPY !!!

(Simen,Shafiq,Farid,Fifah,Nuzul)