Sunday, 16 October 2011

1001 kenangan di stadium (Perak vs Selangor)

Jumaat lepas(14/10/2011),1st time ak n member2 g tgk bola kat stadium Perak ni.. ak sbnrnya bkn la peminat sukan bola ni.. kehkeh.. tp di sbbkan member2 1 course ak kata as a bro final year, jom kita g tgk match bola live kat stadium, nt da grad susah nk gather sama2 da.. So, jumaat ptg tu kami pn gerak ar dari UTP ke stadium Perak untk beli tiket  “on da spot” kat sana.. nasib bek RM10 jer rege tiket tu.. xde la mahal sgt.. 4 org dari kami ialah ank jati Selangor, so mereka sokong SELANGOR ar.. yg selebihnya sokong PERAK..


Even ak ank jati Kelantan dan penyokong The Red Warrior, but for that day, ak sokong PERAK sbb da nk 5 tahun ak study kat Perak ni.. Member2 ak x lepaskn peluang untuk soping jersi negeri masing2.. ak just beli kain ikat kat kepala tu jer(lambang  PERAK).. kehkeh ..

Bila otw nk masuk ke gate stadium, tiba2 dtg 1 group penyokong perak dtg “provoke” member2 ak yg pakai bj Selangor.. mmg silap langkah ar masa tu, silap lak kami lalu kat tmpt penuh penyokong Perak.. nek cuak jgk member2 ak, siap ada yg kna “Double F**K” kat depan2 muka.. kena maki..kena selak baju sikit.. naik berderau jgk darah ak bila tgk member2 kena wat mcm tu..tapi dgn slumbernye kami meneruskn perjalanan kami masuk  stadium.. better ignore je org2 mcm tu.. kehkeh

Bila masuk dlm stadium, kami pilih port belah atas n belakang gol, sng nk tgk org score.. untk sbb keselamatan, member2 ak yg sokong Selangor pi duk tmpt penyokong Selangor..

A few scene yg menarik perhatian kami:
1) MERCUN : match ni dicemari dgn mercun2 dari segelintir penyokong2.. bayangkan mercun meletup atas kepala korang.. bodoh gler la org2 ni.. x piker ke safety org len..

2) GADOH : ada jgk scene gaduh antara penyokong dua2 belah pihak.. polis n RELA nek pening nk leraikan mereka.. time match pun bole gdh, time nk balik lg la, penyokong Perak siap tgu Penyokong Selangor lg, mcm nk attack mereka, tp nasib bek Polis dapat control keadaan..

3) BAKOR : ada la jgk beberapa mamat “low mentality” yg bakar banner kat stadium.. bodoh gler, kalu la stadium tu terbakar mcm ne.. haha

4) LAMPU STADIUM MATI: ada 1 panel lampu tiba2 padam, hbs kecoh la time tu.. ada yg baling2 botol, mercun,kerusi,etc..  hampeh btul..

5) POLIS CEDERA : ada sorang polis cedera kat pinggang kena mercun, kesian gler.. berdarah beb !!

Hbs je match, kami pun beredar, bek g mkn dari duk tgk org gaduh.. kehkeh.. pepun, kami sume sonok n enjoy untuk outing kali ni... (^_^)  .. 1 lg memory yg x kan di lupa.. 







Note: pic member2 team selangor xde sbb x upload lg.. 

1 comment:

EiraHoneyForever said...

emmm g tgok bola nah ko??
wa..best ekk??