Tuesday, 4 October 2011

1st time berlakon untuk Drama TV3

Semalam(Isnin) , ak n 2 lg member ak (frem & cmen) dpt offer untuk jd pelakon extra untuk 1 cite drama yg bakal di tayang di TV3 .. Ngam2 plak hari isnin tu Birthday ak,so ak agp ni mcm salah 1 saat bermakna bg ak selama ak hdp.. hehe.. so ape lg,terus accept la offer tu..




Scene untuk cite ni di buat di area Batu Gajah,Perak.. Ada scene di Kellie’s Castle n jgk area berdekatan situ jg.. Scene tmpt ak n member ak 1st berlakon ni di sebuah padang dkt2 area Kellie’s Castle..

Scene ni adalah 1 scene besar sbb melibatkan ramai jgk pelakon.. Watak yg ak bawak ialah sbgai Hulubalang Bimasakti.. Haa, sbnrnya cite ni merupakan cite pendekar zaman dulu2.. Scene yg ak berlakon ni merupakan scene perang antara 2 kerajaan (Bimasakti & Nilapura)..

Tugas  ak sng jer, just berlawan2 guna parang dgn askar pihak musuh.. haha.. bertuah jgk sbb ak antara 4 org hulubalang yg di pilih untuk bertarung.. hulubalang len dah mati tertiarap atas tanah..  dlm scene ni ada a few la subscene yg ak sempat masuk kamera.. ada part yg kena jln2 usha2 mayat askar yg da mati, ada yg kena meniarap menyamar jd askar yg da mati ,ada part bertarung bersilat2 dgn askar musuh.. haha..

Seriously ak rasa ni pengalaman yg best gler2.. dah la 1st time ak di make up oleh “awek2” sama jantina ak.. hahaha.. Even ni 1st time berlakon,ak x rasa kekok sgt sbb crew2 drama ni sume bek2 n sempoi2..

Nama drama ni ialah “NILAPURA” bakal di tayang di TV3, maybe untuk slot “aksi” ganti cite "Supermak" ..  nt kalu drama ni dah tayang kat TV3, jgn lupa tgk yer kwn2.. hehehe.. hopefully beberapa hr lg ada lg offer dr pihak produksi.. (^_^)




   Ley usha sini untuk info drama ni :      http://www.screenings.com.my/tv3.htm


   

5 comments:

EiraHoneyForever said...

EMMM..HAHA.. BIA BETUL NI... ADE BAKAT NK TERUS MARA KE DEPAN LA NI.. EMM BGUS2.. TERUSKAN USAHA YE MR Q..HEHE :)

P/S : EHHH... MR Q ADE NMA BARU LERR... PGIL MR HULUBALANG BOLEY..HEHE :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

kasutburok said...

feymes laa nnti.nk signnnnnnnnnnnnnn

gee_patzy said...

hahaha~
bgus2..
ganahh dh die...masuk tv!
gagagaga

anamizu said...

wahhhh stylo gila nama kerajaan tu!
BIMASAKTI & NILAPURA ;)



luv,
cik ana

FiQQ said...

gee patzy: mana ada ganah..beso2 jah.. heee~~


anamizu : kerajaan zaman dlu2 kot.. custom pun pelik semacam ja.. haha